Contact

Contact
Alexandru Zepciuc
ilustra.films@yahoo.com
!This blog is using cookies !




Jurnalul proiectelor Decizie, After School, Piscu - Glasul Frumosului.

sâmbătă, 10 octombrie 2015

MOON'S TESTAMENT

Acum doua seri am terminat lucrul la cel mai important scenariu scris de mine. Am inceput lucrul in luna august a acestui an. Sunt multumit de faptul ca am muncit fara oprire asa cum obisnuiam sa fac. Sunt multumit insa ca am invatat sa inteleg si ce inseamna pauzele de lucru si cand sa le fac. Sunt multumit ca am simtit scenariul cuvant cu cuvant. Ca, pentru prima oara dupa foarte mult timp, am simtit povestea cu al sau spirit. Nu cred ca mai e nevoie sa preciez aici faptul ca-mi place foarte mult scenariul. Ca atunci cand tin scenariul in brate, simt si ma simt ca atunci cand tin o carte in mana.

Sunt cateva persoane si... pisici care au pornit motorasul scriitorului din mine, despre care insa voi vorbi la momentul potrivit. Va sunt recunoscator!

Scenariul se numeste "Moon's Testament", are 193 de pagini si este un film SF. Daca cineva este uimit de genul scenariului si al viitorului film, ei bine, eu nu sunt. Sunt fascinat de planete si calatoria prin spatiu de cand ma stiu. Este primul episod din trilogia pe care mi-o imaginez. Un prim episod plin de spiritualitate.

Intentionez sa pornesc un nou curent cinematografic si un nou gen cinematografic precum exista filmul de gen drama, actiune, documentar etc. Cred ca e loc de inca un gen care sa poarte numele de Spiritual Fiction/ Spiritualo Fictiv (SF). Abrevierea e asemanatoare cu cea a genului SF iar pentru acest fapt gasesc urmatoarea solutie: pentru prescurtarea genului science fiction, abrevierea SF sa apara scris cu culoarea rosie. Cand are sa se vorbeasca in scris despre genul Spiritualo Fictiv, abrevierea SF sa apara scris cu culoarea albastra. In vorbire, pentru ca are sa existe un subiect si un predicat, SF are sa fie cu subinteles de sine statator fie ca are sa fie vorba de genul mult cunoscut sau... noul gen Spiritualo Fictiv.  Si deci... genul scenariului meu este spiritualo fictiv cu accente SF.

Deoarece in scenariu se pot gasi personaje din Anglia, scenariul are replici si in limba engleaza. Majoritatea personajelor vorbesc in limba romana insa.

[Mesaj pentru echipele din care am facut si eu parte in trecut!]
Imi doresc sa colaborez cu toti cei de am lucrat cu de-alungul timpului. Absolut toti. Insa e de inteles faptul ca unii dintre voi nu vor putea lucra la acest proiect. Este important sa mentionez faptul ca anumite persoane au intaietate in a primi diferite roluri in echipa din spatele camerei cat si din fata camerei. Este absolut normal sa vorbesc despre favoriti cand vine vorba de rolurile in echipa dar este la fel de important de stiut ca, desi vorbim despre favoriti, ca si in tennis, favoritii pot inainta pe roluri mai micute sau... pot pica inainte ca proiecul sa intre in productie (spre exemplu). Factorul decizional este si are sa fie mereu si mereu PROFESIONALISMUL. Desi, imi doresc sa colaborez cu toti, nu eu sunt cel care alege in final cine ce rol primeste. Filmul are viata lui, asa cum bine stiti multi dintre cei de ati lucruat cu mine. Filmul va alege pentru un rol sau altul. Fie el in fata aparatului de filmat sau... in spatele acestuia. Cei care nu au sa primeasca un rol in acest proiect, au nevoie sa stie ca acest proiect este o trilogie si ca cei de nu vor participa la realizarea primului episod, au sa fie implicati cu siguranta, sau mai bine zis, cu destul de multa siguranta, in urmatorul episod sau... urmatorul. Indiferent cum, sunt recunoscator fata de toti cei de m-am aflat langa. Va port cu mine, in inima, zilnic.

Moon's Testament - de unde venim cand venim pe Terra? Ce Suflet ne vecheaza intru luarea deciziilor corecte in viata? Exista acest Suflet si de unde vine el? Ne poate parasi acest Suflet? Cine suntem noi intru realizarea existentei noastre ca EXISTENTA?

Imagine storyboard