Contact

Contact
Alexandru Zepciuc
ilustra.films@yahoo.com
!This blog is using cookies !




Jurnalul proiectelor Decizie, After School, Piscu - Glasul Frumosului.

duminică, 18 mai 2014

TIFF si peste putin timp...


Acum, ca niciodata, am doua proiecte inscrise in programul festivalului TIFF de anul acesta. Au fost trei. Pentru primul proiect primiram raspuns, nu a fost unul pozitiv.
Cele doua proiecte inscrise in festival.
Decizie
MUG

Doamne ajuta!

Ieri am fost in vizita la parinti. O mini vacanta de odihna pentru ca perioada din urma a fost extrem de aglomerata, cu cele doua proiecte pe umerii mei si apoi si jobul. Nu exista nimic mai relaxant decat sa-ti vizitezi parintii, familia. Este clar, nucleul acestui intreg de frumos il reprezinta prezenta nepotelei Iris. Acest inger plin de dragoste. Te face sa zambesti doar privind-o. Si cum eu ma contectez cu copiii, ii ador, devin usor un hohot de ras in prezenta ei.

La un moment dat, si-a luat Ursuletul pe care-l iubeste nespus, l-a pus in carucior si s-a indreptat spre poarta - sa merg cu ea in parc. Am intrebat-o daca a cerut voie mamei si a dat din cap ca nu. Apoi ne-am dus impreuna sa-i cerem voie mamicii. Aceasta si-a exprimat si ea bucuria cu privire la initiativa Irisucai insa pentru ca ma stie ocupat si (mereu) pe picior de plecare m-a intrebat din privire daca e ok iar eu i-am zis ca nu e nicio problema, lucrul mai poate astepta putin. Pana sa iesim din curte, un trandafir inflorit ne-a atras atentia si ne-am oprit sa-i aflam mireasma. L-am rupt, am multumit trandafirului, apoi l-am asezat langa Ursulet, iar Ursuletul ne-a multumit si el.

In drum, am gasit o pitao (pisica) si am fost mai mult ca bucurosi s-o alintam. Apoi am vazut doi minunati hum hum (catei) si nu ne-am lut privirea de la ei pana nu au disparut din vedere. Fascinanti acesti hum humi.

In parculet, l-a scos pe Ursulet din carucior, a lasat trandafirul acolo si principala activitate a fost aceea de a da Ursuletul in toate jucariile de distractie pentru copii. Nu a omis niciuna. Acum am inteles de ce era Irisuca atat de grabita sa mearga in parc.

In timp ce Ursuletul era dat in leagan, un beietel, tot de 2 ani, s-a apropiat de caruciorul Irisucai, a luat trandafirul si l-a mirosit. Irisuca nu l-a observat inca. Apoi baiatul a luat caruciorul si a inceput sa plimbe trandafirul. Eu si mamica ne-am interesectat privirile razand. Mamica s-a grabit sa-l roage pe baiat sa-i ceara voie Irisucai si cand aceasta a aflat de intentia baietelului, si-a luat Ursuletul in graba, s-a indreptat hotarata spre carucior, a pus Ursuletul inauntru si i-a luat caruciorul, ferindu-l de baiat, in spatele ei. Atunci eu si mama am intrat in actiune, fiecare cu ceea ce trebuia sa facem. Mama i-a spus frumos baiatului ca Irisuca nu vrea sa-i dea jucaria si ca trebuie sa inteleaga iar eu i-am explicat fetitei ca frumos e sa imparti jucariile cu cei din jur apoi mamica l-a rugat pe baiat sa se prezinte, in tot acest timp Iris nu si-a luat privirea plina de curiozitate de la baiat; baietelul s-a prezentat Andrei. Aici Iris a lasat din ziduri jos si zambind s-a prezentat si ea. Cand am redeschis eu subiectul caruciorului, sa-l lase si pe Andrei sa se joace, Iris a ridicat iar zidurile din otel, si-a dus caruciorul intr-un loc ferit si greu de ajuns (sub topogan) si a plecat sa-l distreze iar pe Ursulet. Eu si mama am inceput sa radem iar si mama mi-a zis ca asa sunt fetele. Eu eram pe fuga s-o ajung din urma pe Iris sa nu pateasca ceva si am aprobat-o din mers. Pentru ca Iris era prea ocupata sa dea Ursuletul in leagan, Andrei a putut plimba caruciorul in voie. Am vrut s-o fac pe Iris sa inteleaga faptul ca e ok sa-i dea ea voie baiatului sa se joace cu al ei carucior si m-am gandit sa o fac sa se apropie de el. Am intrebat-o daca vrea sa faca poze cu Andrei si s-a oprit, a spus un "da" hotarat. Ne-am dus sa-l intrebam pe micut daca vrea sa faca poze. Baiatul s-a bucurat si el iar eu si mamica ne-am grabit sa le facem poze. Apoi, intradevar, usor usor Irisuca a lasat zidurile jos iar Andrei s-a plimbat cu caruciorul ei iar Iris cu motocicleta lui.

Intre timp eu scriam adresa de email a mamicii ca sa-i trimit pozele. Acasa am constata ca n-am scris bine adresa si aceasta nu a functionat. Atasez aici pozele in speranta ca, peste putin timp, mama le va descoperi... sau poate chiar Andrei. :)







          

                                                         Filmuletul prieteniei.