Contact

Contact
Alexandru Zepciuc
ilustra.films@yahoo.com
!This blog is using cookies !




Jurnalul proiectelor Decizie, After School, Piscu - Glasul Frumosului.

marți, 14 ianuarie 2014

Numai Dumnezeu iubeste...?!

     Ce e dragostea cu adevarat? Cred ca e necesar sa ne punem aceasta intrebare din cand in cand. Adica... "atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat a dat pe singurul sau fiu ca sa moara pentru oricine crede in El... " - unii il numec versetul de aur. Pentru mine e cel mai derutant verset din toata Biblia. Ce fel de parinte si-ar da copilul sa moara pentru aceasta lume? Si unii vor spune : "ok, esti intr o faza depresiva, e normal sa vezi lucrurile asa". Da. Daca te uiti la postari mai vechi, se poate observa raiul din interiorul meu. Entuziasmul de a privi spre lume. Nu chiar. Cred ca tot ceea ce se vede in ce e scris pe acest blog are legatura cu o viziune mai mult sau mai putin mlastinoasa. Singurele trairi entuziasmante si dragastoase au foat acelea in care cinematografic se intampla minunea: filmam sau eram implicat in vreun proiect de film sau scenariu. Si deci... Dumnezeu si-a dat singurul fiu ca sa moara pentru aceasta lume! Hmmm. Imi pare rau ca nu pot vedea doar ceea ce vede orice crestin de rand in acest verset. Mi-ar fi placut sa am darul de a ma bucura de acest verset asa cum toti crestinii o fac. Dar eu vad bucurie in cu totul alte versete. Precum: Coloseni 3.12, Galateni 5.6, 1 Corinteni 10.10, Romani 14.19 si altele ca acestea. Dar cum sa inteleg un asemenea verset? Si aici ajung in punctul in care ma intreb cu adevarat...ce este dragostea...?
     Iata un verset(s) cu adevarat de aur (daca tot e sa folosim metale [pretioase] cand vorbim despre dragoste): 1 Corinteni 13.4-8: Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate, dragostea nu pizmuieste, dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata! Cool nu? Iubesc versetele istea :) Destul de clar. Si totusi versetul unde Dumnezeu isi sacrifica fiul pentru aceasta lume cam intoarce totul pe dos.
     La ce ma refer cand spun aceasta lume? E destul de clar pentru toti. Oricat am vrea sa privim sub idee de mizerie sub pres, la un moment dat, mizeria aia se cam strange acolo. Si asa a fost mereu. De ce ne iubeste asa mult Dumnezeu? Pentru ca ne-a creat El? Pentru ca unii dintre noi il ascultam cu atat sfintenie? Da, lumea aceasta e intradevar frumoasa. Insa pe cat de frumoasa e, pe atat si inca mai mult de intunecata. Si religia (biserica) isi are partea ei de eliminare a luminii. Ohh da! Si inca ce! Si atunci? Ce este dragostea?
     Cred ca dragostea nu profita de puritate! Dragostea se ingrijeste de puritate. O mentine la locul ei. O imbraca in haine frumoase si o ajuta sa creasca. Ce anume se intampla pe acest pamant sa credem ca puritatea acestui loc creste? Cred ca fiecare dintre noi avem ochi sa vedem asta pentru ca acest fapt se intampla! Cel mai bun exemplu in acest sens e Papa de la Roma Francis.- " In sfarsit, putem vorbi despre catolicism ca a intrecut crestinismul! Sunt onorat sa traiesc astazi, acum... in timp ce acest om face minuni! Un pas inainte pentru omenire! Sunt onorat sa respect un asemenea om! Sunt recunoscator lui Dumnezeu pentru acest om! Acum pot in sfarsit respecta catolicismul, laolalta cu crestinismul!" - mesaj lasat pe facebook la link. 

Azi am fost sa vad la cinema Inside Llewyn Davis. Si filmul ista m-a facut sa inteleg cum sa apreciez muzica folk. Si de aici se intelege cat de bun e filmul.